”Landelijk wonen, met de voorzieningen van Groesbeek en Nijmegen in de buurt”

Groesbeek

Groesbeek, een bijzonder dorp. Niet alleen door de betoverende ligging tussen de heuvelen. Groesbeek en haar kerkdorpen hebben een bijna complete keuze aan supermarkten, scholen, eetgelegenheden. Een bloeiend verenigingsleven, een ongekende hoeveelheid voetbalclubs en het Rijk van Nijmegen, een prachtig gelegen 18-holes golfbaan. Met carnaval is Groesbeek het Keulen van Gelderland. Een dorp vol muziek en zang en héél uniek eigen topwijn uit diverse wijngaarden.

collage

Groesbeek-De Horst

Ingebed tussen de stuwwal van Ubbergen, het golvende landschap van Berg en Dal, de historische Mookerheide en het immense bos in Duitsland, het Reichswald, ligt Groesbeek, ligt het kerkdorp Groesbeek-De Horst.

Het kerkdorp Groesbeek-De Horst; een veilige, vertrouwde omgeving waar de bewoners in de schaduw van de witte kerk al eeuwen elkaar helpen als het nodig is en verder de ruimte laten om zichzelf te zijn.

Voor natuurliefhebbers is het een paradijs. De afwisseling van het landschap is bijzonder. De ene keer golft het zacht op en neer, met de beroemde Zevenheuvelenweg als icoon. Dan weer is het landschap strak en vlak. Een open gebied met uitgestrekte vergezichten, groene weiden, slingerende weggetjes, beekjes, doorkijkjes en boerderijen.

Een natuurgebied als De Bruuk met hun unieke vegetatie zijn de groene parels van de landelijke omgeving. Ze worden gekoesterd en aan het einde van de horizon is altijd wel een heuvel. Een bijzonder bos, waar wandelaars, joggers en zeker ook de liefhebbers van het mountainbiken zich meer dan thuis zullen voelen. Het bos vormt samen met het open landschap de groene corridor, die het wildgebied van Duitsland met zijn herten en wilde zwijnen uiteindelijk in de nabije toekomst met de Veluwe zal verbinden.

Een spannend landschap, dat geen seizoen verveelt en zich telkens weer met een nieuw gezicht presenteert.

Uniek wonen op een historische plaats

Eind 1800 kwamen de mannen en de vrouwen van De Heikant na de hoogmis bij elkaar in café Veldzicht. Borreltje, glaasje bier. De buurt, dertig boerderijen, praat bij. Het café van Grad Hofmans is het begin van Hofmans Eieren, van Hofei.

Op het hoogtepunt het grootste eierexportbedrijf van Europa. 1,2 miljard eieren per jaar gaan vanuit het bedrijf aan de Cranenburgsestraat de wereld rond. Van Duitsland tot Iran, van de Sjah van Perzië tot de danseres in Parijs: allemaal tikken ze ’s morgens een Hofeitje. Uiteindelijk verbleekt de goudgele toekomst. Een brand en politiek maken een einde aan het sprookje. Maar niet voor lang: opnieuw wordt op de historische grond, op de fundamenten van het oude Hofei met de woonbuurt De Heikant gebouwd aan een nieuwe toekomst.

Lang was het stil aan de Cranenburgsestraat. Jaren is er niet meer gebouwd en eindelijk komt er nieuw leven aan de beroemde historische weg tussen Groesbeek en Kranenburg. Buurtschap De Heikant. Uiteindelijk een kern met ruim 90 woningen die de levensvatbaarheid van het kerkdorp De Horst verhogen. In de zesde fase zijn gasloze rijwoningen en appartementen gepland, die qua bebouwing helemaal opgaan in het open landelijk groen van de omgeving. Van de achterdeur zo de natuur in. Een wijk voor jong en ouder, van starter, doorstromer tot senioren.

Uniek wonen in een unieke woning op een unieke historische plaats.